Dec 05, 2016 Mihai Osca Gastronomie 0
Curcanul a fost piesa centrala in meniul meu de Sarbatori . Am aplicat aceeasi tehnica ca si la puiul la cuptor pentru a obtine o friptura suculenta si aromata in interior, numai ca am adaptat-o la bucati mari de carne. Nu mergea doar sa sarez curcanul, sarea nu ar fi patruns degraba in el, asa ca am apelat la o tehnica extrema: saramura. Sarea si toate aromele intra in carne, asa ca spuneti adio bucatilor uscate sau nearomate de curcan.
Am ales un curcan mai mic ca sa nu am probleme de ordin tehnic, dar si asa nu am gasit o oala pe masura lui, iar tava a fost la limita.. insa m-a descurcat si rezultatul a fost peste asteptarile mele.
Dar sa nu uita sa va povestesc despre noul meu cuptor: inchipuiti-va ca in era cuptoarelor electrice, mi-am luat tot unul pe gaz. De abia l-am gasit, aveam impresia ca sunt in cautarea dinozaurilor. Dupa multe teste in doua cuptoare electrice nu m-am putut obisnui cu ele iar aburul care iesea de fiecare data cand deschideam usa si trebuia sa-mi feresc fata (prima data m-am ars si tot timpul aveam impresia ca se arde mancarea in el) m-a descurajat complet. Asa ca gazul a fost alegerea corecta pentru mine. Fata de cel vechi are si ventilator, dar inca nu l-am folosit, am mers tot pe varianta clasica de gatit. Si cea mai tare parte: are doar trei butoane , asta fiind o cerinta speciala a mea (sa nu aiba programe prestabilite si tot felul de setari cu care sa-mi bat capul). Doar termostat, start/stop si butonul de coacere (clasic, cu ventilator si grill). Sunt asa incantata ca m-am obisnuit repede cu el!!!! Nici o leziune pe creier
1 curcan intreg (de 4 kg)
1 ceapa
1 lamaie
5 catei usturoi
1 felie slaninuta afumata (optional)
Saramura
15 cani apa la temp. camerei
6 linguri sare
3 linguri zahar
6 foi dafin
10 boabe ienibahar usor strivite
4 ardei iuti uscati
Condimente
3 linguri ulei
2 lingurite mustar
1 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita turmenic
happy wheels
Jun 03, 2020 0
Feb 21, 2023 0
Oct 24, 2022 0
Oct 24, 2022 0
Oct 24, 2022 0
Mar 30, 2022 0
Nov 03, 2021 0
Jan 17, 2020 0
Dec 09, 2019 0