Jan 17, 2020 Mihai Osca Actualitate, Gastronomie, Special 0
Turiștii care ajung în Bihor se vor bucura de acum înainte de produse tradiționale degustate în gospodăriile localnicilor, dar în cadru organizat. Orice persoană care nu deține o pensiune sau un restaurant poate dezvolta de acum înainte un așa numit ”punct gastronomic local” pentru a servi doritorii de mâncare gătită ”ca la mama acasă”. Totul a pornit de la o idee a celebrului canotor Ivan Patzaichin, care a promovat o inițiativă legislativă în acest sens. Acum, acest lucru a devenit posibil iar orice localnic care vrea să ofere acest tip de servicii trebuie să se adreseze Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bihor
Punctele Gastronomice Locale sunt bucătării particulare, care servesc turiștilor rețete specifice zonei, și se pot afla în spațiul micilor ferme, exploatații familiale, stâne sau adăposturi pescărești.
Acest tip de organizare vine în sprijinul celor care produc alimente de bază și doresc să ofere servicii de alimentație publică în deplină siguranță pentru consumator, fără să dețină însă pensiuni turistice sau alte forme organizate de turism. Este o facilitate pentru unitățile de tip familial, care vor să presteze turism de scară mică cum ar fi turismul rural, ecoturism şi turism cultural, relatează bihon.ro.
„Când ești în vacanță nu poți să mănânci „ca la mama acasă”, dar cum ar fi să poți gusta ceva ca „acasă la mama unui localnic”? După părerea mea, așa arată un concediu pe care îl ții minte. În plus, pentru noi e o mare bucurie să îi ajutăm să-și completeze venitul pe cei care locuiesc în zone turistice cu o puternică tradiție culinară”, spunea Ivan Patzaichin, președintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, organizația inițiatoare.
Jun 03, 2020 0
Feb 21, 2023 0
Oct 24, 2022 0
Oct 24, 2022 0
Oct 24, 2022 0
Feb 21, 2023 0
Oct 24, 2022 0
Oct 24, 2022 0
Sep 27, 2022 0